Activiteiten

 

Sport


Middag – en naschoolse sport.


Vanaf eind september tot eind mei krijgen de leerlingen de kans om zich tijdens de middagpauze te initiëren in verschillende sportdisciplines.
 
Basketbal heeft op school een stevige traditie en wordt naschools gegeven van 16.00 tot 17.00 u. Iedereen kan zich aansluiten bij de miniemen-, cadetten- of scholierenploeg.
Op woensdagnamiddag nemen we deel aan ontmoetingen en competities georganiseerd door SVS (www.schoolsport.be). 
 
Onze leerlingen maken dankzij hun deelname aan SVS- competities ook kans om zich te selecteren voor de Vlaamse ploeg en zo deel te nemen aan de FISEC- spelen. Deze internationale spelen vinden plaats tijdens de eerste week van de zomervakantie. Het is een unieke ervaring om met zo’n duizend jongeren van over de hele wereld deel te nemen aan dit evenement.
 
In samenwerking met VGC en SVS bieden we de leerlingen een SNS-pas aan voor € 40 per schooljaar. Met deze sportpas kunnen ze in verschillende Brusselse clubs terecht onmiddellijk na school. Meer info vind je via de website www.sportnaschool.be.


Klassentornooien


Gedurende het schooljaar worden er tijdens de middagpauzes klassentornooien georganiseerd. De deelname is vrijblijvend en gebeurt per klas. De organisatie en de wedstrijdleiding is in handen van de zesdejaars. En uiteraard is er ook een leerlingen-leerkrachtentornooi...


Sportdagen en sportweekends


1ste jaars: sporttweedaagse in Tongerlo met atletiek, air track, voetbal, tennis, dans, trophy, basketbal, beachvolley, tafeltennis en nog zoveel meer.
2de jaars: sportdag in Willebroek met surfen, roeien, zeilen en kajakken.
3de jaars: sportweekend in Durbuy met klettersteig, hoogtepiste, adventure, en de afvaart van de Ourthe.
4de jaars: sportdag in Bredene met als strandsporten: kiten, zeilwagen rijden, beachvolley, rugby... ; en als zeesporten: golfsurfen, raften en kajakken.
5de en 6de jaars: sportdag in Fitness Palace Zuidpaleis en vijfkamp in Molenbeek.


Sportactieve school


We proberen om vele leerlingen warm te maken voor en hopen hen te ontmoeten op één of andere sportactiviteit.
In het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen de kans om zich in te schrijven voor de middag- en naschoolse activiteiten. Iedereen is welkom. Schoolsport is geen clubsport. Het is juist een kans voor leerlingen die niet aangesloten zijn bij een club om trainingen te kunnen volgen.
Er wordt een kleine bijdrage gevraagd per schooljaar om scheidsrechterskosten, verplaatsingen, huur zalen, enz. te bekostigen.


 
Maria-Boodschaplyceum Moutstraat 22 - 1000 Brussel tel. 02 506 89 20 - E-mail: info@mabobrussel.be - foto's: Kris Van Beek - webdesign: Filip Vandeputte