Nieuws

Openingsuren tijdens de zomervakantie

De school is open in de eerste week van juli (van maandag 02/07 tot donderdag 05/07) en in de laatste week van augustus (van maandag 27/08 tot vrijdag 31/08), telkens van 10.00 tot 17.30 u.

Infoavond voor toekomstige eerstejaars en hun ouders

Het verheugt ons dat u voor het onderwijs van uw kind onze school heeft gekozen. Om onze samenwerking in goede banen te leiden nodigen wij u uit voor een eerste contact op school, samen met ouders en leerling, op dinsdag 5 juni 2018, om 19.00 u.
 
Wij zijn er immers van overtuigd dat de relatie ouder-school belangrijk is, zelfs een noodzakelijke voorwaarde voor het welbevinden van het kind, het vertrouwen in het leerproces en de schoolloopbaan.
Die avond is bedoeld om informatie te geven over :
 
- het schoolreglement, de schoolwerking en de studierichtingen
- de aankoop van de schoolboeken en de schoolbenodigdheden
- de leer- en leefbegeleiding
- het Plusproject
- de oudercontacten, rapporten en het sportweekend
- het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en andere externe organisaties
- de middagactiviteiten
- Brusselleer: de schoolwerking in het Nederlands voor anderstalige ouders
- de Ketjes: vakantiestages Nederlands in augustus 2018
 
Op woensdagnamiddag op 13 of 20 juni (13.00 of 15.00 u) dient uw zoon of dochter een taaltest af te leggen. Concrete afspraken hieromtrent worden gemaakt tijdens het infomoment op 5 juni. Met deze taaltest meten we de taalvaardigheid voor schoolse woordkennis en tekstbegrip.
 
Meer informatie over deze online taaltest vindt u op www.diatoetsen.nl. Door de leerlingen voor de start van het schooljaar te testen, leveren deze taaltesten gegevens om elke leerling maximale kansen te bieden. Op het einde van het schooljaar worden de leerlingen opnieuw getest: dit laat ons toe om na te gaan of de toegepaste taalbeleidsmaatregelen vruchten afwerpen voor uw zoon of dochter.

Wij rekenen erop dat u op 5 juni aanwezig kunt zijn en hopen dat deze infoavond een aanzet is tot een fijne en zinvolle samenwerking!
 

Schoolreizen

In de week van 14 tot 18 mei gingen alle klassen op uitstap.


De 1stes gingen op vrijdag naar Ieper, waar ze het dieren- en pretpark Bellewaerde bezochten: ze namen er deel aan een educatief programma waarbij ze een kijkje namen achter de schermen van de attracties en meer leerden over de werking ervan.
 
De 2des trokken naar Brugge, eveneens op vrijdag. Hun daguitstap werd ingevuld met een zoektocht in de historische stad en een bezoek (naar keuze) aan het chocolademuseum of frietmuseum.
 
Voor de 3des waren twee activiteiten gepland. Op donderdag trokken ze naar Luik waar ze vergezeld van een Franstalige gids, in groepjes de stad op een creatieve manier verkenden. 's Anderendaags gingen ze naar Dilsen-Stokkem voor een avonturenparcours.
 
De 4des gingen voor een driedaagse naar het idyllische Amsterdam: al wandelend, fietsend en varend op de grachten ontdekten ze de stad. Bezoek aan allerlei musea, o.a. het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum, stonden op het programma.
 
De leerlingen van het 5de jaar gingen voor vier dagen naar het romantische Parijs, met bezoeken aan de talloze musea die de stad rijk is, en wandelingen door stadswijken die de geschiedenis en cultuur van de 'lichtstad' ademen. Een aantal van de leerlingen legde de tocht naar Parijs per fiets af: 400 km in 4 dagen! Zij vertrokken op vrijdag 11 mei. Volg hier hun traject.
 
De 6des trokken vijf dagen naar het hippe Berlijn, mét onderweg een bezoek aan Keulen (Museum Ludwig en de Dom). In Berlijn zelf logeerden ze aan de Warschauer Platz, een ideale uitvalsbasis om de stad en zijn bezienswaardigheden te leren kennen.
 
Bekijk de foto's op onze facebookpagina!

 


Griekenlandreis

Van 28 maart tot 6 april gingen de 6des op eindejaarsreis naar Griekenland. Tien dagen lang, een mooie mix van cultuur, ontdekking en ontspanning.
 
Volg hier hun reis.
 
Op onze facebookpagina kan u de foto's van de reis bekijken.

8-9 februari: uitstap naar Trier en Keulen

Op 8 en 9 februari maakten de leerlingen van het tweede jaar, die Latijn volgen (2L en 2GL), een uitstap naar Trier en Keulen.

 

Op het programma stonden o.a. de Porta Nigra, het Archeologisch Museum van Trier, de Kaiserthermen, de Barbarathermen, een wandeling langs de Moezel, een Romeins etentje, het Amfitheater, de Basilica van Konstantijn, het Rômisch-Germanisches Museum, een bezoek aan de brug over de Rijn, ...

 

Bekijk de foto's op onze facebookpagina.


Reis naar Kreta

19 leerlingen van 5 Grieks en Latijn maakten in de kerstvakantie (21-31 december) een reis naar Kreta. Daar bewonderden ze allerlei Minoïsche, klassieke, Venetiaanse, Turkse, ... bezienswaardigheden, maar ook hielpen ze ook mee bij de olijfoogst in het dorpje Vafes.

 

Bekijk de foto's op onze facebookpagina. Volg hier hun programma. 


Fietsambassadeurs in Denemarken

Onze fietsambassadeurs trokken van 6 tot 10 november naar Denemarken. Ze waren te gast bij leerlingen van de Antvorskov Skole in Slagelse. Bekijk de foto's op onze facebookpagina.


Sporttweedaagse eerstejaars

De leerlingen van het 1ste jaar gingen op donderdag 21 en vrijdag 22 september sporten in Tongerlo. Op het programma stonden o.a. atletiek, airtrack, basketbal, voetbal, beachvolley, tennis, avontuurlijke trophy, steps, trampoline, volkspelen, creatieve workshops, bezoek aan de abdij met het Da Vinci-museum, een nachtspel, ... Dit alles onder begeleiding van bekwame monitoren én leerlingen uit de 2de en 3de graad.
 
Bekijk de foto's op onze facebookpagina.

Schoolreglement

Het schoolreglement, met enkele aanpassingen voor het schooljaar 2017-2018, is te raadplegen bij opvoedingsproject/visie.  Wie graag een papieren versie heeft kan dat via zoon of dochter laten weten.

Muziekpublique

Bouzouki, kanoun, accordeon, Balkanensemble, Zuid-Italiaanse percussie... en nog veel meer cursussen van Muziekpublique worden georganiseerd op Mabo.
 

Nieuwe sportinfrastructuur

Welke gebouwen dienen als voorbeeld voor Brussel? Met deze vraag ging Be.Exemplary Brussels, een initiatief van de Brusselse regering, aan de slag, en... ook Mabo is laureaat!

 

We hebben immers besloten een nieuwe turnzaal te bouwen, omdat onze bestaande sportinfrastructuur niet meer volstaat. We willen echter vermijden dat de turnzaal, die zich moet inplanten in een erg dichte stedelijke context, de ruimte van onze speelplaats beperkt.

 

BOB361 Architects gaat deze uitdaging aan door de inplanting van een half-ondergronds compact volume. Het project maakt het zo mogelijk het dak te gebruiken, dat een verlenging wordt van de speelplaats (http://www.bob361.com/projects/detail/mabo-sports-infrastructure).

 

Zo wordt ons project een van de tien nieuwe Brusselse voorbeeldgebouwen: http://www.bruzz.be/nl/actua/dit-zijn-de-10-nieuwe-brusselse-voorbeeldgebouwen

 


Maria-Boodschaplyceum Moutstraat 22 - 1000 Brussel tel. 02 506 89 20 - E-mail: info@mabobrussel.be - foto's: Kris Van Beek - webdesign: Filip Vandeputte